LENIVÝ OBED ZO SEZÓNNEJ ZELENINKY

Takýto TYP “LENIVÝCH” OBEDOV mám ako gazdinka veľmi rada. Jeho príprava mi zaberie dokopy 10 minút, len zapnem rúru, všetko vhodím na jeden plech, upečiem a hodujeme. Ani bordel si v kuchyni nenarobím.. :))

Processed with VSCOcam with a6 preset

Sezónnu, domácu alebo kúpenú zeleninu akéhokoľvek typu si umyjem a nakrájam. V tomto prípade som použila zemiaky, cibuľu, červenú repu, tekvicu hokaido a paradajky. Pre ozvláštnenie chuti môžete pridať aj pár kúskov natenko nakrájanej slaninky (ale to pssst!:)).

Všetko rozprestriem na plech vystlaný papierom na pečenie, posolím, dochutím bylinkami, zakvapkám olivovým olejom, premiešam a vložím do 180-200 stupňov vyhriatej rúry. Pečiem dokopy 40 minút. Po prvých dvadsiatich minútach ale premiešam, aby sa nechytili spodky.
Naložím na tanier, pridám nejakú vňať alebo šalát a chutný teplý obed pre lenivcov mám za necelú hodinku bez postávania pri sporáku hotový.. 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s