CELOZRNNÉ ŽEMLIČKY PODĽA KITCHENETTE

Pečivo jedávame v malom, ale keď už, tak sa zo všetkých síl snažíme o naše domáce. Dnes ráno som sa preto opäť pustila do pečenia CELOZRNNÝCH ŽEMLIČIEK, ktoré máme všetci (my, rodina aj susedovci:)) radi pre ich chuť a fantastickú konzistenciu. A ako bonus – príprava je úplne nenáročná!

Recept pochádza z dielne Kitchenette. A hoci som už skúšala rôzne variácie, tá, ktorú Markéta uvádza na svojej stránke je najpodarenejšia. Takže to tu nebudem celé prepisovať, postup aj ingrediencie nájdete priamo na tomto linku: http://kitchenette.cz/clanek/175-ranni-housticky

Snáď len zopár mojich malých obmien:

  • pečiem vždy minimálne z dvojnásobnej dávky. Po upečení a vychladnutí väčšinu žemličiek vložím do vrecúška a zamrazím, aby sme ich mali zakaždým, keď dostaneme chuť na pečivo ako čerstvé. Potom si ich aspoň hodinu pred konzumáciou vyberiem a nechám rozmraziť na vzduchu.
  • múku používam hladkú celozrnnú špaldovú
  • do cesta pridávam ľanové a tekvicové semienka a rôzne vločky (podľa aktuálneho stavu špajze:))
  • občas robím obmenu aj so sušenými goji plodmi a orechmi
  • namiesto trstinového cukru zvyknem používať melasu

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s