SUŠENÉ PARADAJKY

Ďalší tip, čo urobiť s bohatou paradajkovou úrodou – krájať, sušiť, odkladať! :)) Takto SUŠENÉ PARADAJKY potom skvelo poslúžia na dochucovanie jedál, ako sladko-slaná pochutinka pre dlhé zimné (či letné) večery alebo ako krásna ozdoba mís a šalátov pre návštevy.

Potrebujeme:

  • paradajky (lepšie trošku tvrdšie, aby sa vám úplne neroztekali)
  • himalájsku soľ
  • rozmarín, bazalku (môžu byť už sušené, veď aj tak ich predsa ideme usušiť:))

Postup:

Paradajky nakrájame na 1-2 mm kolieska, vyložíme po sušičke (alebo v rúre), posolíme, dochutíme korením a sušíme. Potom uskladňujeme v tmavej nádobe, na svetle totiž časom sčernajú.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s