Vyprážané jabĺčka v cícerovom cestíčku

Sezóna jabĺk a opadaných jabĺk je ešte stále v plnom prúde. A zatiaľ, čo po uplynulé roky sme ich od rodiny mali toľko, že som pre Dedinské dieťa nestíhala zavárať detské výživy, tento rok je to u nás také skromnejšie. Dedinskému dzedovi, ktorému sa rodia tie najsladšie jabĺčka na svete, sa nádielka akosi nezdarila. Nuž ale aj taká je príroda..

To ale nič nemení na tom, že jabĺčok je všade habadej a k jeseni jednoducho neodmysliteľne patria. A tak som si pre vás pripravila takýto sladučký recept. Rýchly bezlepkový jablčný dezert, nenáročný na prípravu, ktorým pokojne ohromíte aj návštevu. Alebo vašim deťom jednoducho nakecajte, že to sú jabĺčkové lievance a pripravte im ich na raňajky…

Potrebujeme:

  • 2 jablká
  • 1 domáce vajce
  • cícerovú múku na obaľovanie
  • namletú cejlónsku škoricu
  • štipku himalájskej soli
  • olej Borges Classic

Processed with VSCO with a6 preset

Postup:

Jablká si umyjeme a môžeme ich aj ošúpať. Mne osobne šupka nevadila, ale najmä deťom môže byť počas jedenia nepríjemná, takže si sami vyskúšajte, ako vám to doma vyhovuje lepšie. Potom si ich nakrájame na pol centimetrové kolieska. ja osobne som jadrovníky nevykrajovala.

V malej miske vidličkou rozšprudľujeme vajce a pridáme doň štipku soli. Na tanier si na obaľovanie nasypeme kúsok cícerovej múky, pridáme do nej škoricu a navzájom zľahka premiešame. Kolieska jabĺčok najprv z oboch strán namočíme do vajíčka a potom obalíme v múke. Vyprážame na panvici, na ktorú sme naliali niekoľko lyžíc oleja. Postupujeme vlastne podobne ako pri rezňoch.

Vypražené jabĺčka potom necháme od oleja odkvapkať na papierovej utierke, dozdobíme napríklad roztopenou horkou čokoládou a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s