Ovocné smoothie s vňaťou z reďkovky

Zatiaľ, čo minulý rok som bola doslova redkvičkovou kráľovnou, urodili sa nám nádherné obrovské buľvy a jedli sme ich celé týždne, tento rok je to pod vplyvom počasia u nás také všelijké. Neviem ako vám, ale mne väčšina z nich začala skôr či neskôr vybiehať do kvetu, buľvičky sú polovičné, a to som sa pritom poistila a sadila tri rôzne odrody. A tak reďkovkovej úrody ako takej bolo pomenej, o to viac sme si však užili vňatí.. :))

Potrebujeme:

  • miska jahôd
  • polovica ananásu
  • vňať zo zväzku redkvičky
  • 3 vetvičky bazalky
  • 3 dcl filtrovanej vody

Postup:

Všetko dôkladne umyjeme a rozmixujeme dohladka.

Processed with VSCO with kk1 preset

Reďkovka okrem draslíka, fosforu, horčíka, železa, vápnika, kyseliny listovej a zinku obsahuje aj výrazné množstvo vitamínu C, mladá zelenina dokonca až dvakrát viac ako citrón, a skupinu vitamínov B. V reďkovke sú obsiahnuté i éterické oleje, ktoré urýchľujú tráviaci proces, pretože podporujú tvorbu žlče a zvyšujú tak chuť do jedla. Odporúča  sa pri redukčnej diéte, pretože je nízkokalorická.

Listy reďkovky, ktoré zväčša vyhadzujeme, obsahujú veľké množstvo železa, takže sa odporúčajú konzumovať ľudom, ktorí sú anemickí. Možno ich použiť do smoothies, do polievok (miesto petržlenovej či zelerovej vňate), či zeleninových šalátov.

Processed with VSCO with kk1 preset

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s