Pokiaľ záhradničíte a na záhradke máte vysadený aj cesnak, je najvyšší čas pustiť sa do prípravy tejto pasty, ešte než cesnak zakvitne. Recept na ňu mi dala moja mamka a môžem vám povedať, že je naozaj vynikajúca. Využijete ju síce všade možne na dochutenie, ale najlepšia je aj tak na čerstvom chrumkavom pečivku..


Potrebujeme:
- čerstvé cesnakové výhonky
- himalájsku soľ
- extra panenský olivový olej
- citrón
Postup:
Cesnakový výhonky vyštipneme tesne nad listami a odstránime z nich púčik okvetia. Potom ich opláchneme a nadrobno nasekáme (ručne alebo v mixéri). Pokojne môžete aj na drobnejšie ako ja na obrázku. Dochutíme soľou, pár kvapkami citróna a olivovým olejom.
Pastu naplníme do pohárov a uložíme do chladničky, kde nám takto vydrží aj niekoľko týždňov. Podávame ju na pečivo alebo používame na dochutenie šalátov či polievok.
PS: Pomery jednotlivých surovín si musíte navoliť sami podľa vlastnej chuti. Ja som zhruba z 50 výhonkov vyrobila pesto do dvoch malých fľaštičiek od ovčieho jogurtu. Jedna fľaštička vystačila môjmu drahému zhruba na 4 dni. Už viem, že o rok toho musím posadiť ooooveľa oveľa viac. 😀
Suuuuper dakujem za recept prave hladam na nete ako spracovat cesnakove vyhonky,Dakujeeem
Páči sa miPáči sa mi
Teším sa, že som pomohla. Dúfam, že bude chutiť 🙂
Páči sa miPáči sa mi