Pasta z cesnakových výhonkov

Pokiaľ záhradničíte a na záhradke máte vysadený aj cesnak, je najvyšší čas pustiť sa do prípravy tejto pasty, ešte než cesnak zakvitne. Recept na ňu mi dala moja mamka a môžem vám povedať, že je naozaj vynikajúca. Využijete ju síce všade možne na dochutenie, ale najlepšia je aj tak na čerstvom chrumkavom pečivku..

Potrebujeme:

  • čerstvé cesnakové výhonky
  • himalájsku soľ
  • extra panenský olivový olej
  • citrón

Postup:

Cesnakový výhonky vyštipneme tesne nad listami a odstránime z nich púčik okvetia. Potom ich opláchneme a nadrobno nasekáme (ručne alebo v mixéri). Pokojne môžete aj na drobnejšie ako ja na obrázku. Dochutíme soľou, pár kvapkami citróna a olivovým olejom.
Pastu naplníme do pohárov a uložíme do chladničky, kde nám takto vydrží aj niekoľko týždňov. Podávame ju na pečivo alebo používame na dochutenie šalátov či polievok.

PS: Pomery jednotlivých surovín si musíte navoliť sami podľa vlastnej chuti. Ja som zhruba z 50 výhonkov vyrobila pesto do dvoch malých fľaštičiek od ovčieho jogurtu. Jedna fľaštička vystačila môjmu drahému zhruba na 4 dni. Už viem, že o rok toho musím posadiť ooooveľa oveľa viac. 😀

Processed with VSCO with a6 preset

2 thoughts on “Pasta z cesnakových výhonkov

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s