Topinamburové placky

Dostali sme do daru misku plnú topinambur. A tak mi napadlo, že z nich vyskúšam pripraviť nejaké placky. To mám aspoň istotu, že ich Dedinské dieťa bude jesť. A ktovie, možnože sa stanú rovnako virálnymi ako tie paradajkové od The Tolerant Cook.

Po prvej topinambure, ktorú som ozaj poctivo šúpala škrabkou, ma ale to nadšenie prešlo a zvyšné som iba dočistila iba kefkou pod tečúcou vodou. Prežili sme.

Ešte k fotkám sa musím vyjadriť – nie je to teda žiaden foodblogerský počin, ja viem. S uspatým Dedinským bábom v nosiči a z dvora sa kyslej uhorky dožadujúcim Dedinským dieťaťom však bolo toto maximum, čo som za 138 sekúnd čistého času zvládla esteticky vyprodukovať a príliš sa nenakláňať. Veď aj zdobené je to štýlom – dám tamna to vetvičku petržlenu, bude to aspoň vyzerať dômyselne naservírované.

Potrebujeme:

  • 650 g topinambur
  • 100 g hladkej múky
  • 2 domáce vajcia
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 80 g syra (ja som použila mix grand padano a oštiepka, pretože som mala doma práve otvorené tieto dva nedojedené zvyšky)
  • himalájsku soľ a korenie na dochutenie
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • bravčovú masť na vyprážanie alebo olej

Processed with VSCO with a6 preset

Postup:

Zeleninu očistíme. Syr, topinambury a cibuľu nastrúhame (použila som nastavec na jemné strúhadlo na kuchynskom robotovi), cesnak pretlačíme. Všetky suroviny spolu rozmiešame v miske a na rozpálenej bravčovej masti opekáme placky z oboch strán.

Z tohto množstva sme sa dosýta najedli dvaja dospeláci a jedno hladné Dedinské dieťa.

Foto: Dedinská mať
Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s