Quinoa so skaramalizovanou zeleninou

Quinoa sa radí medzi zázračné a teluprospešné superpotraviny, a tak je dobré zaradiť si ju pravidelne do svojho jedálnička. Jej príprava je navyše nesmierne rýchla a nenáročná a chuť príjemne neutrálna. Svoj obed z quinoy si tak viete nachystať rovnako na sladko ako aj na slano, stačí sa len rozhodnúť.

No a ja som tentokrát dostala chuť na sladučkú zeleninku voňajúcu po karamele…

Potrebujeme:

  • 1 hrnček červenej quinoy (alebo klasickej, ale s červenou to má krajšiu farbu)
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 2 väčšie mrkvy (nakrájané na kocky)
  • himalájsku soľ
  • 2 PL kokosového cukru
  • kúsok masla
  • konopné semiačka na posypanie
  • avokádo ako príloha

Processed with VSCO with a6 preset

 

Postup:

Uvaríme si quinou. Ja ju pripravujem tak, že hrnček quinoy nasypem do hrnca a zalejem dvoma hrnčekmi vriacej vody. Privediem k varu, odstavím, posolím a takto pod pokličkou nechám dojsť 10-15 minút. Ak sa quinoa náhodou ešte nedovarila, dolejem kúskom vody, povarím cca. 3 minúty, odstavím a scedím.

Na panvici si rozpustíme kúsok masla, pridáme mrkvu a hrášok, jemne osmahneme a zasypeme cukrom. Počkáme, kým sa rozpustí a všetko spolu za občasného miešania opražíme. Keď mrkva trochu zmäkne, prihodíme quinou a všetko navzájom premiešame. Pár minút opečieme a podávame. Na tanieri posypeme konopnými semiačkami a pridáme nakrájané avokádo. Môžeme podávať!

Processed with VSCO with a6 preset

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

w

Connecting to %s