Quinoa sa radí medzi zázračné a teluprospešné superpotraviny, a tak je dobré zaradiť si ju pravidelne do svojho jedálnička. Jej príprava je navyše nesmierne rýchla a nenáročná a chuť príjemne neutrálna. Svoj obed z quinoy si tak viete nachystať rovnako na sladko ako aj na slano, stačí sa len rozhodnúť.
No a ja som tentokrát dostala chuť na sladučkú zeleninku voňajúcu po karamele…
Potrebujeme:
- 1 hrnček červenej quinoy (alebo klasickej, ale s červenou to má krajšiu farbu)
- 1 hrnček mrazeného hrášku
- 2 väčšie mrkvy (nakrájané na kocky)
- himalájsku soľ
- 2 PL kokosového cukru
- kúsok masla
- konopné semiačka na posypanie
- avokádo ako príloha
Postup:
Uvaríme si quinou. Ja ju pripravujem tak, že hrnček quinoy nasypem do hrnca a zalejem dvoma hrnčekmi vriacej vody. Privediem k varu, odstavím, posolím a takto pod pokličkou nechám dojsť 10-15 minút. Ak sa quinoa náhodou ešte nedovarila, dolejem kúskom vody, povarím cca. 3 minúty, odstavím a scedím.
Na panvici si rozpustíme kúsok masla, pridáme mrkvu a hrášok, jemne osmahneme a zasypeme cukrom. Počkáme, kým sa rozpustí a všetko spolu za občasného miešania opražíme. Keď mrkva trochu zmäkne, prihodíme quinou a všetko navzájom premiešame. Pár minút opečieme a podávame. Na tanieri posypeme konopnými semiačkami a pridáme nakrájané avokádo. Môžeme podávať!