#RAW Banány v čokoláde

Mnohí o mne vedia, že mojim chuťovo “najpudingom” sú pre mňa banány v čokoláde z košickej Aidy. Asi si potom teda viete predstaviť tú ooobrovskú radosť, keď som nedávno počas experimentovania docielila zdravú čokoládovo-rawpudingovú kombináciu, ktorá chutí takmer úplne identicky.

Odvtedy som tento dezert pripravovala už niekoľko, naozaj niekoľkokrát. Dokonca som vytvorila aj dve malé obmeny. Vždy sa však zjedol tak rýchlo, že som ho nestihla ani odfotiť. Až teraz. Tesne pred koncom roka.. PF a veľa radosti prajem!

Potrebujeme:

Pre 4 osoby:

  • 5 banánov + 2 banány nakrájané na kolieska
  • 1/2 hrnčeka namočených slnečnicových semien / alebo polovica avokáda
  • 4-8 namočených datlí (v závislosti od zrelosti a sladkosti banánov)
  • 4 okopisté PL nepraženého kakaa
  • 1-2 okopisté PL kokosového oleja
  • 1 hrnček filtrovanej vody

Processed with VSCO with hb2 preset

Postup:

Datle a slnečnicové semiačka namočíme aspoň na hodinu. Kokosový olej roztopíme. Následne všetky ingrediencie vhodíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.

Banánové kolieska rozdelíme do pohárov, zalejeme čokoládovým pudingom a necháme v chladničke stuhnúť (aspoň 2 hodiny). Ak to neviete vydržať, nevadí, pokojne sa do neho môžete pustiť hneď.

Processed with VSCO with hb2 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s