Zeleninový vývar s cícerom

Toto je presne ten typ super-rýchlej polievočky, aké rada pripravujem a rovnako aj doma jeme. Sytá, hustá, zeleninová, výraznej chuti, ale bez akýchkoľvek pridaných bujónov, ochucovadiel či nutnosti vyvárať k nej cestoviny.

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky cíceru (namočeného na aspoň 4 hodiny alebo cez noc)
  • 1 hrnček žltého poleného hrachu
  • 3 mrkvy
  • 4 zemiaky
  • 1/4 brokolice
  • 4 kelové listy
  • cibuľu
  • kurkumu
  • extra panenský olivový olej
  • čierne mleté korenie
  • himalájska soľ

Processed with VSCO with hb2 preset

Postup:

Zeleninu si očistíme. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, brokolicu umyjeme a rozdelíme na malé ružičky, kelové listy nakrájame na menšie štvorčeky, cibuľu nakrájame na drobno.

V hrnci nahrejeme olej a dáme naň do sklovita pražiť cibuľku. Prihodíme nakrájanú mrkvu, kelové listy, brokolicu, kurkumu a čierne korenie a chvíľku restujeme. Po pár minútach pridáme scedený cícer, hrach a zemiaky, dôkladne premiešame, chvíľku takto spolu osmashneme a zalejeme 1,5 litrom vriacej vody.

Osolíme, necháme zovrieť, a potom pod pokličkou na jemnom plameni varíme asi 35 minút, kým sa všetko v polievke neuvarí do mäkka (skontrolujte najmä cícer).

Processed with VSCO with hb2 preset

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s