Hokkaido polievka s hruškami

Túto polievočku som po prvýkrát uverejnila už pred piatimi rokmi, ešte na portáli Oslavuj.sk. Dosť dlho som ju nerobila a pravdupovediac som na ňu tak trochu aj zabudla. Lenže pred pár týždňami sa mi do rúk dostala krásna Hokkaido tekvica a ja som práve potrebovala rýchlo navariť obed pre chlapov. A tak šup vyhrabať staré recepty a hop s ňou do hrnca. Ale tentokrát som ju trochu pozmenila..

Potrebujeme:

  • 1 kg tekvice Hokkaido (zbavená semien, nakrájaná na kúsky)
  • 300 g hrušiek (alebo jabĺk)
  • 1,5 l vody
  • 20 g masla
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • kúsok čerstvého zázvoru (nakrájaný)
  • 1/2 KL mletého čierneho korenia
  • himalájsku soľ

Processed with VSCO with a6 preset

Postup:

Maslo rozpustíme v hrnci a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Po troch minútach pridáme zázvor a korenie a za stáleho miešania ešte jednu minútu opekáme. Pridáme tekvicu a hrušky nakrájané na kúsky a za občasného miešania necháme priklopené v hrnci pustiť vôňu a vodu. Zhruba po 10 minútach prilejeme vodu, privedieme k varu a necháme 20 minút pobublávať, aby všetko zmäklo.

Dohladka rozmixujeme v mixéry a v prípade potreby dosolíme. Polievku môžeme dochutiť krémovým balzamikom a tekvicovými semiačkami.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s