Šťavnatý celozrnný ovocný koláčik á la bublanina

Keď už pečiem, tak zväčša tento koláčik, pretože sa v ňom snúbi to, čo v kuchyni oceňujem najviac – rýchlosť, jednoduchosť a minimum špinavého riadu.

Dobre, možno to tak úplne na fotke nevyzerá, ale jeho chuť je naozaj famózna – šťavnatá, svieža, letná, jemne sladkasto-kyslastá. Mimochodom, s najdrahším túto bublaninku úplne zbožňujeme. A tak nečudo, že na fotenie nám zostal už len tento posledný kúsoček. Takže fotka síce nič-moc, ale bublaninku musíte doma vyskúšať! 🙂

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky
  • 3/4 hrnčeka medu alebo trstinového cukru
  • 1 domáce vajce
  • 1 hrnček čerstvej pomarančovej šťavy (prípadne vody, ale potom to už nebude ono)
  • 1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 400g sezónneho ovocia (ideálne kyslejšieho – marhule, ríbezle, čučoriedky, maliny, egreše, brusnice, …)

Processed with VSCO with a6 preset

Postup:

V miske ručne metličkou vymiešame vajíčko s medom/cukrom, pridáme pomarančovú šťavu a roztopený kokosový olej. Pridáme preosiatu múku, do ktorej sme predtým primiešali sódu bikarbónu. Cesto dôkladne premiešame.

Pripravený plech si vytrieme troškou kokosového oleja a vysypeme múkou. Porozhadzujeme naň väščinu umytého ovocia (1/4 si odložíme bokom). Ovocie zalejeme cestom a vrch posypeme zvyšným odloženým ovocím.

Rúru predhrejeme na 180 stupňou a pečieme 25-30 minút.

Processed with VSCO with a6 preset

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

w

Connecting to %s