Čokoládový #raw “cheesecake”

Túto tortičku som vymyslela a pripravila na oslavy 10. mesiacov nášho malého Doduška a jeho veľkej chlpatej sestry Iley – skoro dvojčaťa. Oni sú totiž naozaj narodení v rovnakí deň, delia ich od seba rovné 3 roky. No a tortička mala doma tak veľký úspech, že som nám ju na druhý deň chystala znova. Tentokrát len tak, pre radosť  nás rodičov.

Na vaše zdravie, deťuchy!

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 1,5 hrnčeka namočených lieskových orieškov
  • 3 PL medu (pre raw verziu použijeme agáve sirup)
  • 4 PL rozpusteného kokosového oleja

Čokoládová vrstva:

  • 4 banány
  • 1 hrnček namočených kešu orechov
  • 3 PL raw kakaa
  • 3/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • 5 kakových bôbov a hrsť čučoriedok na ozdobu

Processed with VSCO with a6 preset

Postup:

Korpus: Z lieskovcov zlejeme namáčaciu vodu, prepláchneme ich, rozsekáme v mixéri nadrobno, pridáme med/agáve a roztopený kokosový olej a dobre spolu premiešame. Tortovú formu o priemere 16 cm vystelieme papierom na pečenie alebo fóliou a na jej spodok rovnomerne uťapkáme vzniknutú masu. Odložíme na pár minút stuhnúť do mrazničky.

Čokoládový krém: Vodu z kešu orechov zlejeme, orechy prepláchneme v sitku. Všetky suroviny nahádžeme do mixéra a dohladka rozmixujeme. V prípade potreby pridáme trošku vody, ale to len po lyžičkách. Krém vylejeme na do pripravenej tortovej formy na stuhnutý korups.

Posypeme podrvenými kakaovými bôbmi a čučoriedkami a dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky. V prípade, že chceme tuhnutie urýchliť, vložíme tortu na hodinku-dve do mrazničky. Hotovo! 🙂

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s