#RAW pomarančovo-čokoládový “cheesecake”

Toto je ďalší príklad receptu, ktorý už je síce staršieho dáta, ale stojí za to byť opäť zverejnený. Mimochodom, v čase, keď som pred rokmi túto tortičku fotila, bol toto už jej symbolický posledný kúsok. Taká bola dobrá – som tým chcela povedať! :))

Tento recept som si ukradla z jedinečného raw portálu Rawmazing, keď sme spolu s neterou kuchtili recepty do jej ročníkovej práce o zdravej strave. A nechcem sa chváliť svojou šikovnosťou, ale táto tortička dopadla fantasticky!

Potrebujeme:

Na krustu:
  • 1 hrnček mandlí
  • 1/4 hrnčeka raw kakaa
  • 3 datle
Na krém:
  • 3 bio pomaranče
  • 2/3 hrnčeka agáve sirupu
  • 2  a 1/2 hrnčeka kešu orechov
  • (namočené aspoň 3 hodiny)
  • 3/4 hrnčeka kokosového masla

IMG_7315

Postup:

Suroviny na krustu dohladka rozmixujeme. Vzniknutú masu rozprestrieme po spodku tortovej formy a prstami uťapkáme. Dáme tuhnúť do chladničky.

Nastrúhame kôru z pomarančov (mali by nám vyjsť aspoň 3 PL). Pozor, aby ste strúhali len oranžovú časť, pretože biela dreň je horká. Pomaranče odšťavíme (mali by sme dostať asi 2/3 hrnčeka). Namočené kešu orechy, agáve, kokosové maslo a pomarančový džús v mixéri rozmixujeme dohladka. Keď dostaneme hustý krém, primiešame doň pomarančovú kôru a touto zmesou zalejeme krustu v tortovej forme.

Pred servírovaním necháme cheesecake aspoň 4 hodiny stuhnúť.

IMG_7307

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s