Celozrnné vegánske palacinky 

Je jedno jedlo, ktoré milujú úplne všetci. PALACINKY! A tak som hľadala cesty, pri ktorých by som vnútorne nadobudla aspoň aké také presvedčenie, že predsa len nie sú až tak hriešne. Myslím, že sa podarilo a asi som o tom presvedčila aj svoju drahú polovičku. Ono to vlastne potom už celé stojí a padá len na vami zvolenej náplni. Tak  ako, ideme spolu mlsať?

 Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky
  • 2,5 + 1 hrnček mandľového (alebo iného rastlinného) mlieka, prípadne vody
  • 1/2 KL sódy bikarbóny
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 1/4 KL himalájskej soli

Processed with VSCO with a6 preset

Postup:

Múku, 2,5 hrnčeka mlieka, sódu bikarbónu, olej a soľ hodíme do mixéra a na vysoké otáčky rozmixujeme na jemnú kašu. V podstate to ani nie je až tak bezpodmienčne nutné, ale takto rozmixovaná celozrnná múka s mliekom vytvorí jemnejšie a hladšie cesto, ako len pri bežnom premiešaní.

Pri takomto mixovaní mi však vznikol jeden paradox, a to, že cesto sa zahustí viac ako len pri premiešaní, preto tam mám po ruke ešte jeden hrnček mlieka (nemusíte ho použiť celý) a ním cesto zriedim, aby bolo dostatočne tekuté a ľahko sa rozlievalo po panvičke. Ďalej už pokračujeme ako pri bežnom pečeni palaciniek.

Rozohrejeme si panvicu, jemne ju potrieme olejom (kokosovým, slnečnicovým alebo ghee) a opekáme z oboch strán. Podávame s ovocným pyré, domácim džemom, čerstvým ovocím, orechami alebo s čímkoľvek chceme. :))

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s