Čokoládová brownies torta preliata čokoládou

Tohtoročná Veľká Noc išla tak trochu mimo mňa. Nehrozilo žiadne krepčenie po kuchyni, keďže témou číslo jeden bolo u nás doma zakladanie vytúženého skleníka. A tak, keď som si v nedeľu večer zrazu uvedomila, že zajtra ráno sú tu kupači, rýchlo som spískala túto tortičku. Jej príprava je nenáročná a výsledok efektný a šťavnatý.

Potrebujeme:

  • 1,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
  • 1 hrnček medu alebo trstinového cukru
  • 1 hrnček vody
  • 1/4 hrnčeka kakaa
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • 1/2 KL himalájskej soli
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 2 KL jablčného octu

Postup:

Múku preosejeme spolu so sondou bikarbónou, pridáme kakao, soľ a premiešame. Potom pridáme všetky zvyšné tekuté prísady, premiešame metličkou a cesto vylejeme do formy o priemere 16 cm vystlanej papierom na pećenie. Pečieme na 175 stupňoch 35-45 minút.

Processed with VSCO with g3 preset

Čokoládová poleva

  • 80 g masla
  • 2 PL kokosového oleja
  • 5 PL medu
  • 2 PL kakaa
  • 3 PL rastlinného mlieka alebo vody
  • 2 hrste kešu orechov

Všetko spolu rozpustíme na nízku teplotu vo vodnou kúpeli, premiešame, necháme vychladnúť a znova trošku stuhnúť. Na vychladnutí tortu, nanášame lyžičkou, posypeme nasekanými kešu orechami, dáme do chladničky stuhnúť a podávame.

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s