DOMÁCE MASLO

Tak aj ja som už podľahla internetovému šialenstvu výroby DOMÁCEHO MASLA! A poviem vám dobre som urobila. Síce mi pri tom šľahaní a šľahaní skoro odpadla ruka, ale napokon som rada, že som rada a som rada, že som si to skúsila. Mám taký pocit, že to nebolo naposledy..

POTREBUJEME:

  • 2 min. 33% smotany na šľahanie
  • štipka himalájskej soli (nemusí byť)

POSTUP:

Smotanu šľaháne kuchynským robotom asi 10-15 minút, až kým sa nám šľahačka neprešľahá do hrudiek (masla) a vody (cmaru).
Hrudky masla dôkladne scedíme (cmar nevylievame, ale použijeme na pečenie), spojíme a premyjeme v miske so studenou vodou (tak z hrudiek dostaneme aj prebytočnú vodu).
Z masla vyformujeme požadovaný tvar a odložíme do chladničky. Hotovo!

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s