Tak aj ja som už podľahla internetovému šialenstvu výroby DOMÁCEHO MASLA! A poviem vám dobre som urobila. Síce mi pri tom šľahaní a šľahaní skoro odpadla ruka, ale napokon som rada, že som rada a som rada, že som si to skúsila. Mám taký pocit, že to nebolo naposledy..


POTREBUJEME:
- 2 min. 33% smotany na šľahanie
- štipka himalájskej soli (nemusí byť)
POSTUP:
Smotanu šľaháne kuchynským robotom asi 10-15 minút, až kým sa nám šľahačka neprešľahá do hrudiek (masla) a vody (cmaru).
Hrudky masla dôkladne scedíme (cmar nevylievame, ale použijeme na pečenie), spojíme a premyjeme v miske so studenou vodou (tak z hrudiek dostaneme aj prebytočnú vodu).
Z masla vyformujeme požadovaný tvar a odložíme do chladničky. Hotovo!