‪#‎RAW‬ Jahodová zmrzlinová torta s čokoládovou polevou

Po minulom fotonezdare s tortou mi to nedalo, a tak som včera večer pripravila reparát. Polovička strážila krpálika a ja som zrazu nevedela čo robiť s toľkým voľným časom. Kto ma pozná, vie, že nechty si lakovať nebudem. Tak som opäť zakotvila v kuchyni a pripravila ďalšiu variáciu RAW‬ JAHODOVEJ ZMRZLINOVEJ TORTY (tentokrát) S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU.

POTREBUJEME:

Korpus:
– 3 hrste vlašských orechov
– 2 PL medu
– 1 okopistú PL kokosového oleja

Jahodová náplň:
– 2 hrnčeky mrazených jahôd
– 3 banány
– 1 hrnček namočených slnečnicových semienok
– 2 PL kokosového oleja

Čokoládová poleva:
– 2-3 hrudky kakaového masla
– 1 PL raw kakaa
– 1 PL kokosového oleja
– med alebo agáve sirup na dosladenie

Processed with VSCOcam with a6 preset

POSTUP:

Formu o priemere 16 cm si vystelieme papierom na pečenie. Vlašské orechy rozomelieme na jemno, pridáme med, roztopený kokosový olej, poriadne premiešame a uťapkáme na spodok formy. Dáme stuhnúť do mrazničky.
Dohladka si rozmixujeme suroviny na jahodovú náplň (v prípade potreby môžeme pridať trošičku vody), nalejeme na stuhnutý korpus a dáme stuhnúť do mrazničky.
Kakaové maslo rozpustíme spolu s kokosovým olejom, premiešame spolu kakaom a medom a nalejeme na tortu a dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na hodinu.

V prípade, že tortičku nespapáte hneď, skladujte ju v mrazničke. Pred ďalším podávaním ju vyberte o hodinku skôr do chladničky, aby trošku povolila. Pozor, aby sa vám neroztopila a neroztiekla. Je to mňamka a skvelé zdravé zmrzlinové potešenie.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s