‪#‎RAW‬ JAHODOVÁ ZMRZLINOVÁ TORTA I.

Minulý víkend som nám doma z dlhej chvíle a ohromnej chuti (prosto len tak z lásky) pripravila túto vynikajúcu RAW JAHODOVÚ ZMRZLINOVÚ TORTU. Uff, tá teda stála za to! Už dávno sa mi taká fantastická nepodarila!
Nuž fotka nič moc, to viem.. Tortu som totiž dokončila v noci, polku z nej sme zdegustovali hneď v tej chvíli a na druhý deň sme už len dojedali “zbytky.” Takže toľko z môjho fotenia. Mimochodom, toto tu je už posledný kúsok..
A áno, my ešte stále máme Vianoce! 

POTREBUJEME:

Korpus:
– hrnček namočených vlašských orechov
– hrsť prepláchnutých namočených hrozienok
– 4 namočené figy
– 1 PL kokosového oleja

Stredná banánová vrstva:
– 3 banány
– 1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
– 2 PL medu alebo agáve sirupu

Vrchná jahodová zmrzlinová vrstva:
– 2 hrnčeky mrazených jahôd
– 1 banán
– 2 PL kokosového oleja

POSTUP:

Formu o priemere 16 cm si vystelieme papierom na pečenie. Suroviny na korpus rozmixujeme a uťapkáme na spodok formy. Dáme stuhnúť do mrazničky.
Dohladka si rozmixujeme suroviny pre strednú banánovú vrstvu a nalejeme ju na stuhnutý korpus, opäť odložíme čiastočne stuhnúť do mrazničky.
Rovnako postupujeme aj pri vrchnej zmrzlinovej vrstve. Rozmixujeme ju dohladka, vylejeme na tortu a dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na hodinu. Potom môžeme podávať. :))

V prípade, že tortičku nespapáte hneď, skladujte ju v mrazničke. Pred ďalším podávaním ju vyberte o hodinku skôr do chladničky, aby trošku povolila. A vychutnávajte

Pridaj komentár