#RAW ČOKOLÁDOVÁ TORTA

A šup sem do roka 2016 s jednou RAW ČOKOLÁDOVOU TORTOU. Minule som si uvedomila, že som už dávno nijakú nepripravila, a tak som sa to rozhodla počas týchto sviatkov napraviť. “Gramáže” sú uvádzané orientačne. Pripravovala som ju tak od oka na formu o priemere 16 cm.

SUROVINY A POSTUP:

Korpus:

  • 3 hrste namočených mandlí (použila som so šupkou)
  • cca 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 okopistú lyžicu tuhého kokosového oleja

Formu vystelieme papierom na pečenie. Mandle, sirup a rozpustený olej rozmixujeme na lepivú “kašu”, ktorú uťapkáme na spodok formy. Dáme zatiaľ stuhnúť do mrazničky.

Čokoládový krém:

  • 2 zrelé banány
  • 3 namočené figy
  • hrnček namočených slnečnicových semienok
  • pol hrnčeka kokosového oleja
  • 3 PL raw kakaa

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme dohladka. V prípade potreby dolejeme kúsok vody, aby sa nám mixovalo trošku ľahšie. Nalejme na korpus a dáme stuhnúť na hodinku do mrazničky alebo na viac hodín do chladničky. Ozdobíme ovocím podľa chute. Ja som použila mrazené višne, brusnice a čučoriedky.
Maškrtíme! :))

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s