HOMEMADE NUTELA

Veľa sa teraz hovorí o palmovom oleji a o tom ako honba za ním ničí našu Matičku Zem a vlastne aj naše zdravie. Za exeplárny príklad sa častokrát dáva práve Nutela plná bieleho cukru. Preto vám prinášam recept na megachutnú domácu HOMEMADE NUTELU. Pripravovala som už viackrát s rôznymi druhmi orechov a môžem povedať, že najlahodnejšia je s lieskovými orieškami. Rovnako skvelo však chutí aj s mandľami alebo vlašskými orechmi. Tie som si zobrala za základ naposledy, pretože sanám ich doma “povaľovala” veľká spústa. Proste vyskúšajte.. 

POTREBUJEME:

– 300 g vlašských orechov (alebo iných)
– 1/2 hrnčeka kakaa
– 1 hrnček medu / agáve / javorového sirupu (prípadne trtinového cukru)
– 2 kúsky roztopeného kakaového masla
– 1 dcl filtrovanej vody
– štipka himalájskej soli

Processed with VSCOcam with a6 preset

POSTUP:

Orechy opražíme v rúre na 160 stupňov po dobu asi 10 minút (hlavne aby sa nespálili). Necháme vychladnúť a potom ich vložíme do nádoby a silne ňou trasieme, aby sme ich zbavili šupiek (s vlašskými to ide ťažko a zíde toho z nich veľmi málo, s mandľami a lieskovcami to ide ako po masle).
Všetky suroviny teraz vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. V prípade, že sa nám zdá konzistencia príliš hustá, dolejeme ešte trošku vody. Hotovo!

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s