dú sviatky, tak poďme na niečo sladkééé. Čo takto ČOKOLÁDOVÉ TAHINI S MEDOM? Môžem k tomu povedať len jedno – pre mňa to bola láska na prvé ochutnanie..


POTREBUJEME:
– 200 g sezamu
– 60 ml kokosového oleja
– štipka soli
– 1/2 hrnčeka kakaa
– 1/2 hrnčeka medu
– trošku filtrovanej vody podľa potreby
POSTUP:
Sezam rozprestrieme na plech a jemne opečieme pri 170 stupňoch 14 minút, aspoň raz premiešame. Kokosový olej rozpustíme a ak máme tuhý med, tak aj ten.
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a dohladka rozmixujeme. Podľa potreby môžeme pridať trošku vody, aby sme získali želateľnú konzistenciu.
Uskladňujeme v chladničke.
Je na vás, či sa rozhodnete pre tuhšiu variantu (ako je na fotke) alebo tú viac tekutú, Myslite na to, že v chladničke vám tahini vplyvom kokosového oleja aj tak stuhne.