#raw hummus

Zima je podľa mňa ideálna doba na nakličovanie, pretože kvalitná čerstvá zelenina je viac-menej nedostatkový tovar. A tak som po dlhej dobe oprášila recept na RAW HUMMUS. Je to ideálna forma ako do tela prijať naraz kvantum cícerových klíčkov.

Potrebujeme:

  • 300 g naklíčeného cíceru
  • šťava z 2 citrónov
  • 3 PL sezamových semiačok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • himalájska alebo morská soľ
  • extra panenský olivový olej
  • 1 PL sladkej mletej papriky na posypanie

Postup:

Cícer rozmixujeme spolu so šťavou z citrónov, prelisovaným cesnakom, sezamom, soľou a olivovým olejom. Prilievame ho toľko, aby vznikla hustá krémová kaša. Podávame posypané paprikou (tradične do tvaru kríža) a petržlenovou vňaťou.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s