HOKAIDOVÁ / CUKETOVÁ DIJÓNSKA HORČICA

Tento recept na HOKAIDOVÚ/CUKETOVÚ DIJÓNSKU HORČICU mám od pani Želky z Martina, ktorá bola v minulosti spoluorganizátorkou jedného z našich kulinárskych workshopov. Ideálne by bolo, keby som ho tu pridala ešte v septembri alebo októbri, keď vrcholila cuketová sezóna, žiaľ nepodarilo sa. Tak si ho aspoň uložte a určite ho sspolu využijeme aj o rok.

POTREBUJEME:

  • 2 kg hokaida (môže byť aj cuketa – tú som použila aj ja, ak použijete cuketu, tak je horčica redšia a má bledšiu farbu)
  • 1 dl oleja
  • 0,5 dl octu
  • 100 g trstinového cukru
  • 50g soli
  • 1 ČL čierneho mletého korenia
  • 4-5 strúčkov cesnaku
  • 1 zeleninová paprika (kápia, alebo biela mäsitá)
  • 400 g obyčajnej horčice

Processed with VSCOcam with hb2 preset

POSTUP:

Hokaido umyjeme, zo šupky odstránime prípadné poškodenia. Nešúpeme, použijeme ho aj so šupkou, rozkrojíme, zbavíme vnútornej dužiny s jadierkami, pokrájame na polmesiace, potom na menšie kocky.

Dáme do hrnca, pridáme olej, ocot, cukor, soľ, čierne mleté korenie, cesnak, zeleninovú papriku a varíme do zmäknutia asi 30 minút, podľa toho aká je tvrdá šupka. Potom všetko rozmixujeme, pridáme horčicu, premiešame a varíme ešte 10 minút.

Naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 minút.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s