Minulý týždeň ma navštívila mamka a doniesla so sebou jeden geniálny recept na PARADAJKOVÚ PASTU NA HRIANKY a s ňou aj riešenie ako spracovať popraskané paradajky z role. Neviem ako je to u vás s úrodou, ale nám paradajky ešte stále rodia, lenže po dlhom suchu ich prudký dážď dosť zničil. Je však veľká škoda nimi plytvať, no nie? A toto je úžasne chutný recept ako ich efektívne použiť a uschovať aj na zimu.


Potrebujeme:
- 2 kg paradajok
- 10 stredne veľkých cibúľ
- 4 hlavičky cesnaku
- 8 PL plnotučnej horčice
- 12 PL trstinového cukru
- 2 PL himalájskej soli
- 1,5 dcl oleja
- 1 dcl octu
- čierne korenie podľa potreby a chuti
Postup:
Všetky suroviny nahádžeme do výkonného mixéra a rozmixujeme dohladka. Masu rozlejeme na 2 plechy a vložíme do rúry na teplovzdušný program na 200 stupňov. Pečieme, až kým nám masa nezhustne. To môže trvať asi 1 – 1,5 hodiny. Zmes pravidelne na plechu premiešavame, aby sa nechytila na spodku. Polotuhú pastu potom nadávkujeme do fľaštičiek a 10 minút sterilizujeme.