PARADAJKOVÁ PASTA NA HRIANKY

Minulý týždeň ma navštívila mamka a doniesla so sebou jeden geniálny recept na PARADAJKOVÚ PASTU NA HRIANKY a s ňou aj riešenie ako spracovať popraskané paradajky z role. Neviem ako je to u vás s úrodou, ale nám paradajky ešte stále rodia, lenže po dlhom suchu ich prudký dážď dosť zničil. Je však veľká škoda nimi plytvať, no nie? A toto je úžasne chutný recept ako ich efektívne použiť a uschovať aj na zimu.

Potrebujeme:

  • 2 kg paradajok
  • 10 stredne veľkých cibúľ
  • 4 hlavičky cesnaku
  • 8 PL plnotučnej horčice
  • 12 PL trstinového cukru
  • 2 PL himalájskej soli
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 dcl octu
  • čierne korenie podľa potreby a chuti

Postup:

Všetky suroviny nahádžeme do výkonného mixéra a rozmixujeme dohladka. Masu rozlejeme na 2 plechy a vložíme do rúry na teplovzdušný program na 200 stupňov. Pečieme, až kým nám masa nezhustne. To môže trvať asi 1 – 1,5 hodiny. Zmes pravidelne na plechu premiešavame, aby sa nechytila na spodku. Polotuhú pastu potom nadávkujeme do fľaštičiek a 10 minút sterilizujeme.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s