PARADAJKOVÁ OMÁČKA S CESNAKOM A BAZALKOU

Posledným z mojich tohtoročných vyskúšaných zaváraných receptov na zimu je PARADAJKOVÁ OMÁČKA S CESNAKOM A BAZALKOU.

Potrebujeme:

  • 2 kg zrelých paradajok
  • 12 strúčikov cesnaku
  • štipka sušeného tymiánu
  • veľká hrsť čerstvej bazalky
  • 1 bobkový list
  • extra panenský olivový olej
  • himalájska soľ
  • mleté čierne korenie 

Postup:

Z paradajok vykrojíme stredy, na spodnej strane narežeme kríž a na 1-2 minúty ich zalejeme vriacou vodou. Potom ich prudko schladíme studenou, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.

Na olivovom oleji popražíme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme tymián a nadrobno nakrájanú bazalku. Krátko popražíme, kým bylinky krásne nezavoňajú a pridáme k nim paradajky. Tie privedieme k varu a nezakryté varíme 30-40 minút, kým nám omáčka nezhustne. Pred koncom dochutíme soľou a korením, premiešame a ešte horúce plníme do pohárov. Sterilizujeme 20 minút.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s