Zavárané paradajkové pyré na zimu

Zavárané paradajkové pyré na zimu pre lenivé gazdinky je najpohodlnejšia a najmenej pracná forma, ako možno spracovať veľké množstvo paradajok, na akú som zatiaľ prišla. A tak vám ju posúvam ďalej.. :))

Potrebujeme:

  • kvantum paradajok
  • cca. 1 KL himalájskej soli

Postup:

Umyté paradajky hodím vcelku do mixéra a nahladko rozmixujem (pokiaľ máte výkonný mixér, ten paradajky rozmixuje úplne dohladka, pokiaľ nie, budete ich musieť asi trošku precediť, ak vám vadia zrniečka).

Takto rozmixované pyré položím na sporák a privediem k varu. Pozbieram z neho penu, pridám soľ, jemne znížim teplotu (aby ale pyré stále vrelo) a varím asi 40-50 minút, aby sa mi z neho odparila časť tekutiny a pyré tak zhustlo. Tak napríklad z 2,5 litra surového paradajkového pyré dostanem 1,5 litra vareného.

Takto horúce ho prelejem do fliaš a sterilizujem 20 minút. Pyré potom možno v zime použiť ako základ na výrobu chutných domácich paradajkových polievok alebo omáčok.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s